Ok, ok, angående hvor glade folk var på 70-tallet, eller 80-tallet for den del, kan debatteres, men det er definitivt folk som vokste opp i den æraen som lengter tilbake. Rent fysisk er det ikke så mye å gjøre, men man ser det i deres hjem, med deres retro interiør, at det er noe som sitter igjen. Og det er det egentlig ingenting i veien med, for det er faktisk veldig fint, og når man gjør det riktig, så er det noe som gjør et hjem utrolig vakkert. For det er ikke sånn at en stil overlever kun på nostalgi, og det er bare å ta en titt på diverse bilder på nettet av det som kalles retro interiør for å forstå hva det er vi snakker om her.

Det kommer litt an på hvor langt man vil dra det, og ikke minst hvilket tiår man vil bli inspirert av. Det er klart, man kan kombinere tiårene, men med tanke på at det er en så stor variasjon dem i mellom så er det noe man bør være varsom med. Ikke fordi det nødvendigvis automatisk ikke blir fint, men det å mikse og matche mellom stiler kan være vanskelig, selv om det er retro i all hovedsak. Men når det blir håndtert på en god og riktig måte så ser det unektelig veldig fint ut, og noe som i stor grad er beundringsverdig å se på. Og det høres vel ut som midt i blinken, om du eventuelt er ute etter en ny stil hjemme.

Hva du bør tenke på

Selv innen det man kaller for retro interiør så er det forskjellige stiler. Vi har jo snakket litt om de ulike tiårene, men det handler også om du er inspirert av europeisk retro, amerikansk, eller til og med asiatisk. Man har også noe som kalles for retrofuturistisk, som er en slags stil hvor man innbilte seg på 60- og 70-tallet om hvordan fremtidens interiør ville se ut. Man kan jo trygt si at de i all hovedsak har bommet, men det er fortsatt noe fint og fascinerende med det, og som veldig mange liker. Variasjonen er altså veldig høy, og det kommer helt an på deg i forhold til hva du er ute etter, og ikke minst hva du vet om som eksisterer.

Derfor er det jo bra at du leser slike artikler, og går også inn på lenken vi har lagt til. Da vil du sannsynligvis finne den inspirasjonen du behøver til å få det beste ut av stilen du har valgt, som samtidig ser såpass moderne ut at det kan passe på 2020-tallet.

Bare husk det at det er mye å ta seg til, mye man skal vite om før man eventuelt bestemmer seg. Vi vet for eksempel at det til og med finnes retro-TV. Det er TV-er på den gammeldagse måten, som har en helt gedigen bakside, men med nåtidens teknologi. Men det er kanskje å dra retrostilen litt for langt, eller?